sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sinulle ❤


Olivia Lemia Orvokki
Halusimme kirjoittaa ylös siitä mitä osaat tänään, minkälainen olet tänään, mikä saa sinut hymyilemään tai nauramaan tänään, niin että muistaisimme sen kaiken myöhemmin. Tänään on 21 päivä heinäkuuta vuonna 2013. Painat tänään noin 11 ihanaa kiloa ja olet senttimetriä pitkä. Asumme Vantaalla, kello on 15.42. Juuri nyt olet nukkumassa ensimmäisiä päiväuniasi, siksi kirjoitamme tätä juuri nyt. Emme mitenkään pystyisi saamaan tähän tekstiin koko olemustasi, sitä kaikkea mitä olet, sitä kuinka ihmeellinen pikku tyttö olet. Toivomme kuitenkin saavamme tähän edes pienen palan sinua.

Kävelet, et ihan juokse, mutta hurjaa vauhtia pääset eteenpäin. Puhelet omalla kielelläsi pitkiä aikoja, sanojakin tulee jo harvakseltaan; kukka, kiikkaa(kuukaa), Jarkko(kaakko), vettä(memmemem), muumi(muumi, muum,mum), kettu(kttu, kutt, kekku, kettu), ei. Osaat vilkuttaa, tosin teet sen hyvin valikoivasti. Osaat laittaa jääkaappiin magnetteja, purkkeja sisäkkäin, pillin limumukin kannen läpi. Yrität laittaa kansia erilaisiin astioihin takaisin (pilttipurkit, muovirasiat yms.) Kovasti kiipeät mihin vain pääset ( portaisiin, keittiönjakkaralle, sohvalle, sänkyyn, liukumäkeen). Osaat taputtaa ja nostaa kädet ilmaan. Osaat avata kaapin ovet ja olemmekin asentaneet keittiön kaapin oviin lapsilukot. Osaat juoda itse vesipullosta.  Lusikka pysyy kädessä, tosin se ei vie ruokaa aina ihan suuhun asti. Yrität kovasti pukea jo itse, kuitenkaan siinä onnistumatta. Osaat näyttää kieltä, kun sinulle näyttää kieltä. Osaat laittaa puhelimen korvalle, itse selata pahvikirjoja, halata nallea/mollaa/kettua, kaataa dublotornin. Tajuat, että asiat voi saada kiikumaan, nostamalla ne ilmaan ja keinuttamalla niitä. Samalla hoet/laulat ”kaakuukaakuukaakuu”.  Hymiset musiikin tahtiin ja osaat laulaa mukana Muumilaulun ”paapapapaa/maamamaa” kohdassa.  Osaat osoittaa haluamaasi. Hämmästelet uutta ”huulet pyöreänä” päästäen kummastunutta ”ooooh”-ääntä.  Hytkyt musiikin tahtiin. Lempi musiikkisi on rytmimusiikkia esimerkiksi elektroninen tanssimusiikki. Osaat pudistaa päätäsi sekä nyökyttää. Aamuisin kun heräät, halailet unenpöpperössä vieressänukkujaa, samalla torkkuen. Työntelet mollaa/nallea/kettua mummon vanhoissa nukenvaunuissa. Päiväunien jälkeen sinun pitää saada olla sylikkäin, ennen kuin haluat mennä leikkimään.

Pidät äidistä ja isistä, mummosta ja mummista, eläimistä, ketusta, musiikista, keinumisesta. Ellan ja Aleksin-Yöjuna Rovaniemelle-biisistä, Muumibiisistä ja Muumeista ylipäätänsä. Pidät toisista lapsista, enoista, vaarista ja ukista. Pidät kovasti tiskikoneen tyhjentämisestä. Istut avonaisella tiskikoneenkannella ja ojentelet sieltä astioita ja ruokailuvälineitä. Pidät sylissäolosta, halauksista ja pusuista. Sinulla on oma suojelusenkeli. Pidät siitä kun isi beatboxaa sinulle. Tanssit usein sen mukana. Kutittaminen ja vatsan päristely saa sinut nauramaan. Samoin kukkuu,säisäisäi- leikki. Pidät maidosta ja maissinaksuista. Makeista mansikoista, vadelmista ja mustikoista. Jugurtti on herkkuasi. Pidät vedestä, sen kaikissa muodoissa. Kylpemisetä, uimisesta, suihkussa käymisestä ja veden läpsyttelemisestä, oli vesi sitten sangossa, kupissa tai kastelukannussa. Kiljahtelet ja laulat onnessasi kun imuroidaan. Kaappien ja laatikoiden tyhjentäminen on mielipuhaasi. Samoin pyykkien repiminen pyykkitelineestä. Haluat painaa nappeja (xboxin, digiboxin, hissin, ovikello). Pidät sohvalla tai sängyllä möyryämisestä. Pidät erityisen paljon pedin petaamisesta ja lakanoiden viikkauksesta. On ihanaa olla peiton alla kun se laskeutuu päällesi. Pidät mullan kaivamisesta ja kukkien repimisestä.


Tiedät kun teet jotain kiellettyä. Usein kasvoillasi on hyvin uhmakas ilme, kun teet jotain kielloista huolimatta. Olet jopa heristänyt mummolle sormea kun hän uskalsi sinua komentaa. Vaupautesi rajoittaminen saa sinut erityisen kiukkuiseksi. Et pidä yhtään siitä jos vessan ovi suljetaan nenäsi edestä tai jos sinulta otetaan pois jotain löytämääsi kiellettyä. Myös väsyneenä ja nälkäisenä on elo hitusen kurjempaa.

Uusia tuttavuuksia kohdatessasi haluat tarkastella heitä ennen kuin antaudut leikkiin. Olet rauhallinen ja hymyileväinen. Itsepäinen ja tomera. Toisaalta myös hieman rasavilli. Sinulla on hyvä huumorintaju ja nauraa höristelet muiden mukana. Keskityt tutkimaan mielenkiintoisia tavaroita, ilme vakavana, huulet supussa. Olet reipas ja jaksavainen. Olet isin ja äidin oma söpöläinen

Kirjoittanut 21.7.2013
Meriam ja Ilkka

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuli parit kyyneleet tirautettua tätä kirjoittaessa! :,)

   Poista
 2. Ihana tyty <3 nauratti tuo sormen heristely :-D meillä jos tehdään tai aiotaan tehdä jotain kiellettyä niin a heristää itselleen sormea :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, on tosi huvittavaa kun toinen tomerana heristää sormea :D Mistäköhän oppinut?? ;DD

   Poista

Search

Pages