keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Feeding your child part. 2

Me aloitettiin kiinteitten syöminen Olivian ollessa 4kk. Maitoa 
 alkoi mennä huimat määrät ja kuitenkin yöt oli mahottoman katkonaisia. Me alotettiin perunalla, jolla minäkin olen alottanut makumatkani ruuan ihmeelliseen maailmaan. Hyvin maistui Olivialle, söi kuin vanha tekijä. 

 Ensimmäinen maistajainen.

 Seuraavana meillä taisi olla vuorossa päärynä ja porkkana. Nekin maistuivat, mutta porkkanasta meni Olivian vatsa tosi kovalle joten otettiin se uudelleen mukaan ruokavalioon 6kk iässä.  

Mä olen alusta asti tehnyt pääosin itse soseet. Mun mielestä se on kaikista helpointa. En koe sitä vaikeaksi/rankaksi. Itseasiassa mun mielestä on mielenkiintosta puuhaa keksiä kaikkia ihania makuyhdistelmiä. Myös se hyvä puoli itse tehdyissä soseissa on, että allergioitten bongaaminen on helpompaa. Mä tiedän tasan tarkkaan mitä ruuassa on, joten sen uuden voi aina karsia sieltä pois. Tähän asti mikään muu vihannes/hedelmä/liha ei oo regoinut, mutta viikko sitten huomasin paprikan aiheuttavan Olivialle löysää vatsaa. Nyt sekin on parantunut, kun ollaan jätetty se pois ruuista.

Toki meillä syödään myös purkkiruokaa. Ne on käteviä kun mennään vaikkapa mummolaan tai muuten vaan vähän kauemmaksi kodista. Hedelmäsossetkin on meillä pääosin purkista. 

Puuroa meillä syödään aamuin illoin. Tosin tällä hetkellä iltapuuro on big NO NO. Eli ei kelpaa. Sitten millään. Mutta aamulla sitä menee melkeen 2dl. Me alotettiin riisipuurolla ja siirryttiin 5kk ikäsenä kaurapuuroon. Hedelmäsoseita syödään pääosin aamu -ja iltapalalla puuron seassa.


Tässä on pari mun hyväksi kokemia sosereseptejä.

KANARISOTTO

- paketti broilerin paistisuikaleita
- 2 pussia pakastekasviksia (riisi, herne, maissi, paprika, porkkana, kesäkurpitsa)
- riisiä 2 dl (jos pakastepussi ei sitä valmiiksi sisällä)
- mausteet: mustapippuri, paprika, persilja, provencen yrtit, timjami

Keitä aineksia pienessä määrässä vettä, kunnes broileri on kypsää ja vesi haihtunut. Halutessasi voit soseuttaa risottoa hiukan sauvasekoittimella.

 
Risotto ennen soseuttamista.

 Soseutettuna.

Purkitettuna.

Talvikurpitsa(myskikurpitsa)-sose:
1/2 talvikurpitsa (käytin myskikurpitsaa)
1/4 purjo

 Käytin vaan yhden puolikkaan.

 Vettä niin, että ainekset peittyy.

Kuori ja pilko kurpitsa. Pilko purjo. Lisää kattilaan vesi. 
Keitä kunnes kurpitsa on pehmeää.
Voit tarvittaessa soseuttaa sauvasekoittimella.


Bataatti-porkkana-kanasose:
1 bataatti
4 porkkanaa
1/4 purjo
300g maustamattomia kanasuikaleita.

 
Kuori ja pilko bataatti sekä porkkanat. Pilko purjo. 
Lisää kattilaan edellämainitut sekä kanasuikaleet. Lisää vettä niin paljon että ainekset peittyvät.
 
 
Keitä kunnes kana ja vihannekset ovat kypsiä.
Voit tarvittaessa soseuttaa sauvasekoittimella.


Jääpalamuoteissa kurpitsasose, sinikantisissa rasioissa kana-bataattisose.

Hyviä herkkuhetkiä pikkuisten kanssa
xoxox
Memi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Search

Pages