torstai 28. helmikuuta 2013

GIRLS

Yhtenä iltana, kun Olivia oli vihdoin nukahtanut ja isimieskin jo nukkui, avasin telkkarin. Sattumalta avasin kakkosen ja sieltä tuli joku sarja. Ensisilmäyksellä pääosassa näytti olevan tavallisen näköinen, vähän pyöreä, tyttö (nuori nainen?) ja hänen ystävänsä. Sarja kuvasi rehellisesti ja kaunistelematta nuoren, vastavalmistuneen aikuisen elämää. Kun kaikki on vielä hujan hajan ja yritetään ottaa kaikki irti siitä mitä on. Kun mikään ei ole vielä oikein alkanut ja elämä on vielä edessä. Kun yritetään ottaa kaikki tästä hetkestä irti ja eletään hetkessä. 

Sarja jota sattumalta katsoin oli  HBO:n GIRLS.Mä olin kuullut sarjasta, tai itseasiassa nähnyt jonkun pätkän kakkoselta jossa sitä mainostettiin. Muistan ajatelleeni, että se vaikutti mielenkiintoiselta, mutta nykyään on niin vähän aikaa seurata mitään  ohjelmaa tosissaan joten tuskin muistan olla tv:n ääressä, kun se tulee. 

Sattumalta sinä iltana tuli kaikki viikon jaksot putkeen, enkä voinut olla katsomatta niitä kaikkia. Ilta venyi myöhäiseksi. Jaksot on "vain" puolen tunnin mittaisia, mutta kun viisi jaksoa katsoo, tulee siitäkin jo 2,5 tuntia. 

Sarja oli mahtava! Raikas, hauska ja todellinen. Asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä ja kainostelematta. Vastoinkäymisiä oli ja paljon (kuten jokaisen juuri omilleen muuttaneen elämään kuuluukin), mutta niistä ei lannistuttu. Mentiin eteenpäin ja nautittiin pienistä asioista. Se ei ollut sellaista hömpänpömppää, missä asiat lutviutuu ilman että niiden eteen tekee mitään. Se ei ollut liian täydellistä, muttei kuitenkaan ihnorealistista. Vain todellista. 

Mun mielestä kuitenkin parasta koko sarjassa on se, että pääosaa ei näyttele se kuvankaunis, pitkä ja tädelliskroppainen Marnie vaan se lyhyt, tavallisen näköinen, hieman pyöreä Hannah. Sarjan luoja on myöskin Hannahia näyttelevä Lena Dunham. Girls ei kuitenkaan keskity vain Hannahin elämään vaan joka jaksossa tuntuu pääosassa olevan yksi ystävistä; hieman hömppä Shoshanna, vapaasielu Jessa tai vaikkapa Marnien eksän ystävä Ray.

Seuraavana päivänä, kun isimies tuli töistä hehkutin tätä sarjaa. Olivian ollessa päikkäreillä katoin loputkin Areenasta löytyvät jaksot, isin pelatessa xboxia. Pian mä huomasin senkin nauravan sarjan vitseille ja lopettaneen xboxin pelaamisen (?!?!?). Se myönsi, hämäävästä nimestä huolimatta, sarjan olevan mahtava. Siinä ei ole vain kyse tytöistä. 

Sarjaa katottuani huomasin jotenkin taas muistaneeni, että mäkin olen vielä nuori. Että vaikka tällähetkellä jumitankin kotona, on mulla elämä vielä edessä. Ja sen, että jos haluan eteenpäin pitää asian eteen tehdä jotain. 

Girls tulee sunnuntaisin kakkoselta kello 22.05. Areenasta löytyy telkusta jo tulleet jaksot. 
Sarja menee jo toisessa tuotantokaudessa Ameriikoissa, Suomessa ollaan ykköskaudella. 

Katsokaa, koukkuuntukaa!
xoxox
Memi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Search

Pages