keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Suklaa-vadelmaunelma

Suklaa-vadelmaunelma
 
 
 
Tätä herkkua tein viimevuoden puolella ystäville. Oli hyvää ja tuhtia!
Vaikka onkin aika työläs kakku niin suosittelen!
 
8–10 hengelle
150 g tummaa suklaata
150 g  margariinia
1 prk (125 g) mangososetta 
1dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria

Täyte200 g pakastevadelmia
½ dl hillosokeria
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl  ruokajogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Kuorrute1 dl vispikermaa
150 g  tummaa suklaata 
1 rkl l margariinia
 
1. Sulata margariini sekä paloiteltu suklaa omissa kulhoissaan mikrossa (suklaa palaa helposti, joten muista sekoitella usein sulatuksen aikana). Yhdistä sula margariini, suklaa ja mangosose. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne suklaamassaan. Sekoita tasaiseksi.

2. Vaahdota munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita se varovasti nostellen suklaa-jauhoseokseen. Kaada taikina voideltuun 24–26-senttiseen irtopohjavuokaan. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi, niin pohja irtoaa varmasti vuoasta. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 50–60 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä vuoassaan ennen täyttämistä ja koristelua.

3. Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Paseeraa eli painele lusikalla vadelman kivet soseesta tiheäsilmäisen siivilän läpi. Jäähdytä sose.

4. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, jogurtti, vaniljasokeri ja vadelmasose. Yhdistä seos kermavaahtoon. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut ja pieneen tilkkaan kuumaa vettä liuotetut liivatelehdet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

5. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta kakkupohja vuokaan ja sulje rengas. Kaada täyte pohjalle ja nosta toinen puoli kanneksi. Nosta pohja muovipussiin tai peitä kelmulla. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

6. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa sekä margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille lastaa apuna käyttäen.

Koristeluvinkki! Sulata 150 g tummaan suklaata mikrossa ja levitä ohueksi levyksi leivinpaperille. Anna kovettua viileässä. Murra erikokoisia ”laattoja” levystä ja kiinnitä ne kakun reunoille, kun kuorrutus on vielä pehmeää. 
 
 
Ylläoleva kuva ja resepti täältä -> KLIK

Mukavaa keskiviikkoa!
xoxox
Memi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Search

Pages