keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pasta and meatballs


Laitanpa tänään toisenkin reseptin teille.
Päätettiin isimiehen kanssa tehdä kunnon italialaistyyppistä lihapullakastiketta. Mun isä oli edellispäivänä tuonut meille lampaan jauhelihaa, joka sopi täydellisesti tarkoitukseen. Reseptiin kelpaa ihan mikätahansa jauheliha.

Lihapullat:
n.600g jauhelihaa
2/3dl korppujauhoja
2dl kermaviiliä
2rkl raastettua parmesan juustoa
basilikaa silputtuna
suolaa
mustapippuria

Mittaa ensin kulhoon korppujauhot ja kermaviili. Sekoita ja anna korppujauhojen turvota hetken.
Lisää jauheliha, parmesan ja mausteet. Sekoita hyvin.


Pyörittele taikinasta palloja kämmentä apuna käyttäen.

Anna vetäytyä jääkaapissa kelmun alla, kunnes laitat ne kastikkeeseen.
 
Kastike:
1 iso sipuli
6 valkosipulin kynttä (joo tykätään valkosipulista)
oliiviöljyä
1prk tomaattimurskaa
1prk paseerattua tomaattia
1prk tomaattipyrettä (sellanen pieni)
suolaa
1 laakerinlehti
mustapippuria

Silppua sipuli ja valkosipulit.


Kaada kattilaan loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää tommaattikastikkeet.
Anna kiehua n.20min. Lisää mausteet ja lihapullat jääkaapista. Anna porista suht matalalla lämmöllä n.20min. Maista. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Anna porista vielä 10min.


Keitä pasta tai spaghetti. 
Tarjoile pastan, parmesanraasteen ja basilikan kanssa.
NAM!


xoxox
Memi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Search

Pages